دسته بندی :

آخرین مطالب سایت

اینستاگرام ما

ما را فالو کنید

لیبل راهنما

چاپ لیبل راهنما

یکی از انواع لیبل هایی که سازمان غذا و داروی کشور استفاده از آن بر روی مواد خوراکی را اجباری کرده است، لیبل راهنما می باشد. نام دیگر این نوع برچسب، لیبل چراغ راهنما می باشد. به طور کلی این برچسب برای گسترش سطح سلامت در جامعه ایجاد شده است و با استفاده از آن مصرف کنندگان محصولات غذایی می توانند از محتویات آنها مطلع شوند. اطلاع مصرف کنندگان از میزان قند، کلسترول، نمک و سایر مواد موجود در خوراکی ها موجب می شود که بتوانند بر اساس محدودیت های خود، از میان مواد غذایی مختلف انتخاب کنند. در واقع این امکان برای مصرف کنندگان انواع مواد غذایی به وجود می آید که بهترین انتخاب را در هنگام خرید مواد غذایی داشته باشند.

برچسب چراغ راهنما
برچسب چراغ راهنما

معرفی لیبل راهنما

لیبل راهنما در واقع همان راهنمایی است که بر روی بسته بندی خوراکی ها و انواع مواد غذایی چاپ می شود. این برچسب باید به گونه ای درج شود که کاملا بتوان آن را مشاهده کرد. اطلاعات عددی و حروف موجود بر روی این برچسب به رنگ سیاه چاپ می شوند. اما خانه ها و باکس های موجود بر روی برچسب به صورت رنگی چاپ می شوند. در واقع رنگ ها نشان می دهند که ماده غذایی مورد نظر دارای چه موادی هستند.

بیشتر بخوانید
لیبل پلمپ و کاربردهای آن

هر کدام از رنگ هایی که بر روی این لیبل دیده می شوند، به مصرف کننده نشان می دهند که وضعیت مواد موجود در این بسته چگونه است. مثلا رنگ سبز نشان می دهد که حد و اندازه مواد مورد نظر، مثلا قند یا نمک موجود در این محصول خوراکی استاندارد می باشد. بنابراین مصرف کننده نگرانی خاصی در مورد استفاده این محصول نخواهد داشت. در حالی که رنگ زرد رنگ هشدار است. به عبارت دیگر، این رنگ نشان می دهد که مقدار ماده مورد نظر در بسته خوراکی کمی بیشتر از حد مجاز بوده و بنابراین بهتر است مصرف کنندگان با توجه به محدودیت های خود با احتیاط این ماده غذایی را استفاده کنند. در نهایت رنگ قرمز است که نشان می دهد مقدار ماده مورد نظر، مثلا نمک، قند یا چربی به کار رفته در تولید این محصول خوراکی بیش از اندازه است. در چنین حالتی مصرف کننده است که باید برای خرید و مصرف یا عدم مصرف محصول تصمیم بگیرد.

یک نکته مهم

دقت داشته باشید که حتی خوراکی هایی که بر روی آنها برخی خانه ها به رنگ قرمز درمی آیند، در شرایطی تولید می شوند که سازمان غذا و دارو به آنها مجوزهای لازم را داده است. در واقع این خوراکی ها و مواد غذایی در شرایط کاملا استاندارد و بهداشتی تولید شده اند. اما برخی از ماده های مغذی درون آنها، مثل نمک یا قند در اندازه ای به کار رفته است که برخی از افراد باید در مصرف آنها احتیاط کنند. نکته اینجاست که لزوما افرادی که باید در مصرف چنین موادی محتاطانه عمل کنند، بیمار یا سالمند نیستند. بلکه امکان دارد فرد دارای رژیم غذایی خاصی باشد و بنابراین باید در مصرف چنین موادی دقت بیشتری داشته باشد.

بیشتر بخوانید
قیمت لیبل اصالت کالا به چه عواملی بستگی دارد؟
لیبل چراغ راهنما
لیبل چراغ راهنما

کاربرد برچسب چراغ راهنما

اگر دقت کرده باشید، در حال حاضر همه خوراکی ها و مواد غذایی که به صورت بسته بندی تولید می شوند، از لیبل راهنما استفاده می کنند. واقعیت این است که استفاده از این لیبل اصلا اختیاری نیست. به عبارت دیگر سازمان غذا و داروی کشور و وزارت بهداشت همه کارخانه های تولید و بسته بندی مواد غذایی را ملزم به چاپ این برچسب بر روی بسته بندی خوراکی ها کرده است. دلیل این امر نیز اهمیتی است که باید برای سلامت جامعه و گسترش آن قائل بود.

نکته مهم آن است که هر ماده غذایی و هر خوراکی که به نوعی دارای حتی یکی از مواد نمک، قند، چربی، اسیدهای چرب ترانس و غیره باشد، باید میزان آنها را با استفاده از برچسب راهنما به مصرف کننده اعلام کند. همچنین باید میزان کلی کالری مواد را نیز بر روی این برچسب درج کرد.

به عبارت دیگر، فرقی نمی کند که ماده خوراکی مورد نظری که قصد خرید آن را دارید، نان بسته بندی شده یا روغن پخت و پز است و یا اسنکی که قصد دارید به عنوان میان وعده استفاده کنید. در هر حال همه مواد خوراکی باید بر روی بسته بندی خود لیبل چراغ راهنما را چاپ کنند.

ویژگی های کلی لیبل راهنما

واقعیت این است که لیبل راهنما را می توان بسته به محصول مورد نظر تغییر داد. یعنی اینکه می توان خانه هایی را به آن اضافه کرد. ولی به طور کلی ظاهر آن به صورت کاملا استاندارد و یکدست طراحی شده است.

بیشتر بخوانید
لیبل قرعه کشی

اولین و مهم ترین نکته وجود آرم سازمان غذا و داروی کشور بر روی لیبل راهنما می باشد. دقت داشته باشید که این برچسب به صورتی طراحی شده است که فرد مصرف کننده بتواند میزان ماده غذایی مورد نظر را در یک سهم متعادل حساب کند. این سهم و اندازه باید واضح اعلام شده و هیچ ابهامی در آن وجود نداشته باشد. مثلا باید بر روی محصول درج شود که در یکصد گرم از این ماده غذایی یا در یک قاشق غذاخوری از آن چه مقدار قند وجود دارد.

همچنین باید میزان انرژی موجود در محصول خوراکی مورد نظر برحسب کیلوکالری در هر سهم آن تعیین شده باشد. اگر مواد مغذی دیگری هم در این ماده خوراکی وجود دارند، باید برای اطلاع مصرف کننده بر روی لیبل راهنما درج شوند.

فراموش نکنید که هر محصول خوراکی باید دارای شماره پروانه بهداشتی باشد. ضمن اینکه اگر وارداتی است، شماره پروانه بهداشتی ورود آن باید بر روی این برچسب چاپ شود.

برچسب راهنما
برچسب راهنما

تلفیق این برچسب و برچسب اصالت

به طور کلی همه محصولات خوراکی، چه در داخل تولید شده باشند و چه محصول وارداتی باشند، باید دارای برچسب اصالت کالا باشند. همچنین همه آنها ملزم به داشتن لیبل راهنما نیز هستند. بنابراین طی تمهیداتی که سازمان غذا و داروی کشور در نظر گرفته است، مقرر شده است، این دو لیبل به صورت تلفیقی و یکجا طراحی و چاپ شوند. به عبارت دیگر، یک برچسب تلفیقی اصالت کالا چاپ می شود که در قسمت بالای آن اطلاعات مربوط به برچسب اصالت وجود دارند. در قسمت پایین آن نیز لیبل راهنما درج شده است.

بیشتر بخوانید
بارگذاری اسناد فروش در سامانه انبار مجازی و اطلاعات مربوط به آن

استفاده از این نوع برچسب موجب زیبایی بسته بندی و البته کاهش هزینه ها می شود.

برای چاپ برچسب اصالت و لیبل‌های خام  و سایر خدمات مرتبط با چاپ لیبل و خرید انواع لیبل خام و ریبون مورد نیاز در زمان کوتاه و با کیفیت بالا، می‌توانید از شرکت کیمیا تجارت سیب سبز (اصالت چاپ) کمک بگیرید. شرکت شرکت کیمیا تجارت سیب سبز با برند اصالت چاپ، با سال‌ها تجربه و همکاری با برندهای معتبر کشور در زمینه چاپ لیبل و برچسب، فروش انواع لیبل، اسکرچ و ریبون برای کمک به شما آماده است.

منبع : برچسب اصالت پاپیروس

    نظر شما چیست؟

    آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. زمینه های مورد نیاز علامت گذاری شده اند*